Museot

Taidesalongin juhlanäyttely HAMissa

Käyntiä Tennispalatsissa ei kannata jättää vain Ai Weiwein taiteen varaan. Nähtävää riittää paljon muutenkin.

Taidesalongin 100-vuotisjuhlanäyttely on kunnianosoitus perinteikkäälle gallerialle. Se tarjoaa oivallisen retken meikäläisen maalaustaiteen historiaan. Gallerian linja on ollut perinteistä maalaustaidetta ja väreistä ammentavia taiteilijoita arvostava. Näihin reunaehtoihin istuvista taiteilijoista on onnistuttu poimimaan aikansa helmiä.

Itse asiassa koko Helsingin taidemuseo on perustettu aikanaan Meilahteen juuri Bäcksbackan lahjoittaman kokoelman esittelyä varten. Kokoelmaa ei kuitenkaan pidetty Meilahden museossa juurikaan esillä, mikä oli sääli. Kun homeongelmien takia siitä rakennuksesta on luovuttu, niin tämä näyttely on vähintäänkin oikeutettu kädenojennus Bäcksbackan perheelle.

Vasen kuva Ellen Thesleffin Helsingin satama, 1912, ja vieressä Viggo Wallensköldin Perhe, 2006.

Tekijä Thesleff Ellen Teos Helsingin satama Ajoitus 1912 Inv.nro 1976/343/1 Pääluokka maalaus Mitat 27.00x27.00 Kokoelma Katarina ja Leonard Bäcksbackan kokoelma wallensjld

Taiteilijakaksikko IC-98:n Jälkinäytös tuo jälleen esille monesti nähdyt lyijykynällä tehdyt mediateokset, jotka ovat todella vaikuttavia (kuvassa Arkhipelagos). Niitä pääsee katsomaan ilmaiseksi vaikka leffanäytöksen alkua odotellessa, samoin Reija Meriläisen En garde -teosta.

Tekijä IC-98 Teos Arkhipelagos (Navigating the Tides of Times) Ajoitus 2013 Inv.nro 2013/19/1 Pääluokka Mediataide Erityisluokka Tietokoneanimaatio